منابع هویت قشقایی
منابع هوتی قشقایی عبارتند از: 1- زبان ترکی قشقایی 2- سنت 3- ایران 4-
دین 5- مدرنیته اما در شرایط متفاوت زمانی و مکانی ممکن است یکی از این
منابع در مرکز قرار گیرد و دیگری در حاشیه و همین باعث شود که تصور
قشقاییها از هویتشان متحول شود.
با عنایت به دو رویکرد مزبور است که پژوهش حاضر سعی دارد دو نگرش خوش بینانه و بدبینانه به مقوله جهانی شدن و تأثیر آن بر هویت قومی ایل قشقایی را تجزیه و تحلیل نماید. در رویکرد نخست، جهانی شدن نه تنها به تضعیف هویت قومی منجر نمیشود بلکه با حفظ آن به عنوان واسطه و میانجی میان خرده فرهنگهای قومی و فرهنگ جهانی، در صدد شکل دهی به آن بر اساس الگوی تعامل مبتنی بر هم جوشی فرهنگها و خارج ساختن آن از حالت تنگ و متصعب نژادی و قومی است. بر اساس رویکرد دوم، جهانی شدن هویت قومی را تضعیف میکند چرا که خواهان یکسان سازی فرهنگها و ادغام فرهنگهای بومی و محلی در فرهنگ جهانی مسلط است به گونهای که هویتهای فراملی و فروملی بر هویت قومی وملی غالب وچیره شوند و فرهنگ استعلایی و تحمیلی غرب موجبات از خود بیگانگی فرهنگی و در هم ریختگی اجتماعی کشورهای جهان سوم را فراهم آورد.
پژوهش حاضر با تلقی هویت قومی قشقایی به عنوان شکل اولیه هویت جمعی و بعد روانشناختی تعلق افراد و اعضای این جامعه به باورها، انگارهها، عقاید، ارزشها، هنجارها، آیینها، آداب و رسوم، نمادها، اسطورهها و نیز ویژگیهایی که فرهنگ یک جامعه را از دیگر ملتها و جوامع متمایز میسازد و با تلقی جهانی شدن به عنوان روندی تاریخی و دگرگونی مفهومی که تغییرات و تحولاتی را در برداشتها، باورها، اندیشهها و سلیقههای ملتها به همراه دارد و دامنه آن هویت فرهنگی را نیز فرا گرفته است؛ در پاسخگویی به این سئوال اصلی است که جهانی شدن چه تأثیری را بر هویت قومی ایل قشقایی خواهد گذارد؟ به تبیین این فرضیه خواهد پرداخت که جهانی شدن موجب تقویت هویت ایل قشقایی خواهد شد.
با توجه به پذیرش این نکته که جهانی شدن و تغییر و تحول را در هویتهای محلی ایجاد خواهد کرد، آثار مثبت و منفی جهانی شدن به عنوان متغیر مستقل و هویت قوم این قشقایی به عنوان متغیر وابسته تبیین میگردد